“Цветето на предзнаменованието

Бегли, неясни страхове, за които не може да се даде обяснение или причина. Въпреки това пацентът може да се страхува, че предстои да се случи нещо ужасно, което и той не знае какво е. Тези бегли, необясними страхове може да го преследват и денем, и нощем. Страдалците често се страхуват да кажат тревогите си на друг човек.

“Цветето на автономията

За онези, на които им е трудно да не се тревожат за другите хора. Често те са спрели да се безпокоят за себе си, но за онези, които обичат, могат да страдат много, често предчувствайки, че предстои да им се случи нещастие.

“Цветето на толерантността

За онези, които изпитват нужда да виждат повече добро и красота във всичко наоколо. И макар много неща да изглеждат нередни, те искат да виждат как доброто пониква отвътре. За способността да бъдат по- толерантни, меки и разбиращи различните пътища, по които всеки индивид или явление вървят към своето собствено съвършенство.

“Цветето на миналото

Онези, които живеят предимно в миналото, свързано с време на голямо щастие или със спомени за загубен приятел, или с амбиции, които са останали неосъществени. Те не очакват по-нататъшно щастие като това, което са имали.

       

“Цветето на съдбата

За онези, които са пострадали от беда или нещастие и им е трудно да ги приемат без оплакване или негодувание, тъй като съдят за живота по това какъв успех им носи. Те чувстват, че не са заслужили такова голяма изпитание, че е било несправедливо и изпитват горчивина. Често пъти проявяват по-малко интерес или активност в неща, които преди са им носили радост.

“Цветето на жизнеността

За онези, които чувстват, че нямат достатъчно сила, умствено или физически, да носят бремето на живота върху плещите си; делата от ежедневието изглеждат прекалени за постигане, макар че те обикновено успешно изпълняват задълженията си. За онези, които вярват, че някаква част от ума или тялото трябва да бъде подсилена, преди да започнат да вършат работата си с леснина.

“Цветето на жаждата за живот

Онези, които без видимо достатъчна причина се оттеглят от всичко, което се случва, и просто се плъзгат по живота, такъв, какъвто дойде, без да полагат никакво усилие да оправят нещата или да намерят малко радост. Те са се предали в битката на живота, без да се оплакват.

“Цветето на светлината

Онези, които са податливи на моменти на меланхолия или дори отчаяние, сякаш студен, тъмен облак ги е засенчили е скрил светлината и радостта от живота. Може да не са в състояние да дадат причина или обяснение за подобни пристъпи. При такива условия е почти невъзможно да изглеждат щастливи или ведри.

       

“Цветето на утешението

За онези, които са в голяма беда при условия, причиняващи им дълбоко нещастие. Шокът от сериозна новина, от загубата на някой любим човек, уплаха след катастрофа и т.н. За онези, които към момента отказват утешение, това лекарство носи облекчение.

“Цветето на новото начало

За онези, които имат конкретни идеи и амбиции в живота и ги изпълняват, но в редки случаи се изкушават да бъдат отклонени от идеите, целите и работата поради ентусиазма, убежденията и непреклонните мнения на други хора. Лекарството дава постоянство и защита срещу външни влияния.

“Цветето на мисълта

За онези, които не могат да избегнат навлизане на нежелани мисли, идеи и аргументи в умовете си. Обикновено, когато интересът към настоящия момент не е достатъчно силен да държи ума събран. Мисли, които тревожат или се задържат, или за известно време изчезват и после пак се връщат. Сякаш обикалят наново и наново и предизвикват умствено терзание. Присъствието на такива неприятни мисли гони покоя и пречи на мислите за текущата работа или удоволствие.

“Цветето на универсалната любов

За онези, които понякога са връхлитани от мисли на ревност, завист, отмъстителност или подозрение. За различните форми на раздразнение. Могат много да страдат в себе си, често пъти без действителна причина за нещастието си.

       

“Цветето на безгрижието

Страх от пренапрежение на ума, от загуба на разума, от извършване на страховити и ужасни неща, от пожелаване и познаване на злото, но въпреки това има налични мисъл и импулс за деяние.

“Цветето на вярата в себе си

За онези, които не се смятат за достатъчно добри или способни, колкото околните. Те очакват провал, чувстват, че никога няма да успеят и съответно не рискуват, нито правят достатъчно голямо усилие да постигнат нещо.

“Цветето на чистотата

Това е лекарство за очистване. За онези, които чувстват, че имат нещо не съвсем чисто у себе си. Често е нещо от отявлено малка значимост. При други може да има по-сериозна болест, която почти е недогледана в сравнение с това, върху което са се концентрирали. И двата типажа нямат търпение да се освободят от конкретното нещо, което се откроява като най-голямо в умовете им и което изглежда толкова важно за тях, че трябва да се изцери. Обезверяват се, ако лечението не сработи. Бидейки чистач, това лекарство пречиства рани, ако пациентът има причина да смята, че в него е влязла отрова, която трябва да се изтегли.

“Цветето на себеприемането

За онези, които се обвиняват. Дори когато постигат успехи, те си мислят, че са могли и по-добре и никога не са доволни от усилията или резултатите си. Те са трудолюбиви и дълбоко страдат от погрешките, които си приписват. Понякога някои грешки се дължат на другиго, но дори тогава те поемат отговорност.

“Цветето на отговорността

Онези, които си вършат работата, следват призванието на живота си и се надяват да постигнат нещо значимо, често пъти в полза на човечеството. Понякога може да имат периоди на депресия, когато чувстват, че задачата, която са си поставили, е твърде трудна и непосилна за едно човешко същество.

“Цветето на избавлението

За онези моменти, в които терзанието е толкова голямо, че изглежда непоносимо. Когато умът или тялото усеща, че е на предела на издържливостта и че е време да се откаже. Когато изглежда, че предстоят само разруха и опустошение.

“Цветето на научаването

За онези, които не се възползват напълно от наблюдението и опита и им е нужно по-дълго време, отколкото на други, да научат уроците си от ежедневието. Докато за някои един опит е достатъчен, тези хора намират за нужно да опитат пак, дори няколко пъти, преди да си научат урока. Затова, за тяхно съжаление, те повтарят една и съща грешка при различни случаи, когато само един път е могъл да бъде достатъчен, или пък наблюдението на другите е могло да им спести дори първия грешен опит

 

Assign a menu in the Left Menu options.
error: Content is protected !!