Вселената е холограма, в която съществува скрит ред и всички неща са в единство. Информацията за цялото се съдържа във всяка негова частичка, включително и в нас самите, във всяка наша клетка. Битието е изградено от безкрайно повтарящи се елементи. Цялото се раздробява на фрактали и се отразява във всеки един от тях. По същия начин космосът се отразява в нас, а ние сме малки вселени, в които се оглеждат звездите. Планетите не просто  ни влияят, те са символно отражение на душите ни.

Всички планети са трансформатори на Божествената енергия в различните организми. В процеса на своята жизнена дейност всички те изработват собствена енергия, която представлява съчетание на електромагнитни полета. Силите на тези полета установяват своя енергиен отпечатък върху новороденото. Те така организират астралното тяло в момента на раждането, че то се превръща в приемно устройство на енергията, изходяща от определени планети. Това магнитно взаимодействие прилича на снимка, запечатала в себе си качеството на момента, в който душата се е въплътила, за да изживее поредното свое пътешествието.

Рождената карта е една неповторима приказка, която разказва за нашите способности и таланти, вътрешни комплекси и блокажи; разкрива какви предизвикателства ни е отредено да превъзмогваме в този живот, в името на себепознанието и израстването. Рожденият хороскоп не поставя диагнози, а предлага картината на нашия най-висш потенциал, както и картата, която да ни посочи как и кога да го реализираме. Астрологията може да ни даде едно общо усещане за истинската ни същност. Може да определи времето на съществени преходи в живота ни и главните им параметри, да ни покаже кога да ги очакваме, за да приключим със стария етап и да навлезем в новия.

Астрологията се съчетава чудесно с изумителната природа на лечението с Цветни есенции, като ни предоставя картата. Цветните есенции ще ни помогнат да се справим с възходите и паденията, да отработим и излекуваме емоционалните си преживявания и да катализираме трансформация и растеж.

Астрологията и лечението са взаимно свързани. “Изцеление” означава да направиш някого “отново цял”, а кръглата форма на астрологичната карта е мощен символ на целостта. Хороскопът е нашата лична мандала и в нейния кръг можем да съзрем ясен знак за тази потенциална цялост, единение и себеосъществяване, които всички носим в себе си. Цветята са физическо въплъщение на красотата и съвършенството. Повечето от тях имат ясно определен център и кръгла форма. Това са мандалите на природата и ни припомнят нашия личен път към целостта.

Цветните есенции са идеално средство в периоди на големи промени и кризи в живота. Те често се регистрират като планетарни транзити в рождената астрологична карта. Анализът на настоящите транзити ще ни помогне да посочим кои рождени характеристики или качества на личността са се активирали в даден период. С тяхна помощ бихме могли също така да предпишем подходящите есенции, които най-добре биха повлияли върху реалната промяна и раздяла със старите навици.

Когато астрологията с мотото “Познай себе си” се срещне с цветотерапията, чието мото е “Излекувай себе си” получаваме прекрасна комбинация. Двете заедно ни дават цялостна перспектива, посочват ни мястото от което можем да започнем да действаме, ръководени от вътрешния си център, където нашата цел става едно цяло с: “Моята воля е да бъде твоята воля”.

Assign a menu in the Left Menu options.
error: Content is protected !!