Impatiens / Слабонога – “цветето на времето

Онези, които са бързи в мисли и действия и които желаят всичко да се свърши без колебание или бавене. Когато са болни, нямат търпение по-бързо да се изцерят. Много им е трудно да са търпеливи с хора, които са бавни, тъй като за тях това е неправилно и е загуба на време, и ще се старят да направят подобни хора по-бързи във всяко едно отношение. Често предпочитат да работят и мислят сами, за да правят всичко със собственото си темпо.

 

Gentian / Тинтява – “цветето на вярата

Онези, които лесно се обезкуражават. Може и добре да напредват в болестта или в делата от ежедневието, но всяко малко закъснение или пречка причиняват съмнение и скоро ги обезсърчават.

 

Cerato / Цератостигма – “цветето на интуицията

Онези, които нямат достатъчно увереност в себе си да вземат решения. Те непрестанно търсят съвет от други и често пъти биват подвеждани.

 

Clematis / Клематис – “цветето на реализма

Онези, които са сънливи, успани, не напълно будни, нямат голям интерес към живота. Тихи хора, не особено щастливи от настоящите обстоятелства, живеят повече в бъдещето, отколкото в настоящето; живеят с надежди за по-щастливи времена, когато идеалите им може да се сбъднат. В болест правят малко или никакво усилие да се оправят и в някои случаи може дори да желаят смъртта с надежда за идни, по-добри времена или за среща с любим човек в отвъдното.

 

Vervain / Върбинка – “цветето на въодушевлението

За онези с фиксирани принципи и идеи, които са уверени, че те са правилни, и много рядко се променят. Имат голямо желание да наложат на всички около себе си своето виждане за живота. Имат силна воля и голям кураж, когато са убедени в нещата, които искат да проповядват. В болест ще се борят дълго, след като мнозина други са се отказали.

 

Centaury / червен кантарион – “цветето на служенето

Мили, тихи и нежни хора, които са прекомерно загрижени да помагат на другите. Пренатоварват се в усилията си. Желанието им така избуява, че стават по-скоро слуги, отколкото доброжелателни помощници. Добрата им природа ги кара да правят повече, отколкото са длъжни, и вършейки това, може да пренебрегнат личната си мисия на този свят.

 

Sclerantus / Склерантус – “цветето на равновесието

Онези, които дълбоко страдат, не можейки да изберат между две неща, първо едното изглежда правилно, после другото. Те обикновено са тихи хора и понасят трудността си сами, тъй като не са склонни да я обсъждат с други.

 

Chicory / Цикория – “цветето на майчината любов

За онези, които са много загрижени за нуждите на другите. Склонни са да прекаляват в обгрижването на деца, близки, приятели, винаги намират нещо, което да оправят. Те все са заети да поправят това, което смятат за грешно и това им носи удовлетворение. Желаят тези, за които се грижат, да са близо до тях.

 

Agrimony / Агримония – “цветето на честността

Приветливи, ведри и весели хора, които обичат спокойствието и се натъжават от препирни и кавги и за избягването им са готови да се откажат от много. Макар и да имат грижи и да се измъчват и да не намират покой в ума или тялото си, те крият тревогите си зад хумора и шегите и са смятани за много добри приятели. Често имат прекомерна употреба на алкохол или наркотици, за да се стимулират и да се подпомогнат да понесат изпитанията с ведрина.

 

Mimulus / Мимулус – “цветето на куража

Страх от светски неща: болест, болка, злополуки, бедност, от тъмно, от самота, от лош късмет. Страховете от ежедневния живот. Тези хора тихо и скришом понасят своя страх, не говорят свободно за него пред другите.

 

Water violet / Водна теменужка – “цветето на общуването

За онези, които в здраве или болест обичат да са сами. Много тихи хора, които се движат безшумно, говорят малко и много нежно. Много независими, способни и уверени в себе си. Почти освободени от мненията на другите. Те са сдържани, не закачат другите и си вървят по своя път. Често умни и талантливи. Техният мир и спокойствие са благословия за тези около тях.

 

Rock Rose / Скална роза – “цветето на освобождаването

Спасителното лекарство. Лекарство за спешни случаи, когато дори изглежда, че няма надежда. При злополука или внезапно заболяване, или когато пациентът е много уплашен или ужасен, или ако състоянието е достатъчно сериозно да причини голям страх у околните. Ако пациентът не е в съзнание, устните му може да се навлажнят с лекарството. Може да са необходими и други лекарства в допълнение, например при несвяст, който е дълбоко, сънно състояние – Клематис; при мъка – Агримония, и прочие.

Assign a menu in the Left Menu options.
error: Content is protected !!