Направи си сам своя индивидуална комбинация с Цветни есенции на д-р Бах

Направи си сам своя индивидуална комбинация с Цветни есенции на д-р Бах

Системата на д-р Бах се състои от 38бр. цветни лека – 37бр. от цветове на растения и 1бр. от скална вода. Тридесет и осемте есенции на д-р Бах произли­зат, както казва той “от цветя от по-висш порядък“. Всяка една от тях е представител на определено вътрешно поведение и като катализатор възстановява блокирания контакт между душата и личността.

Болестта по мнението на д-р Бах “не е нито отмъс­тителна, нито жестока, а по-скоро е средст­во, чрез което нашата душа си служи, за да покаже грешките ни. След като се освободим от тях, ние отново ще стъпим на пътя на истината и светлината, който никога не би трябвало да изоставяме”. С възстановяването на душевното равновесие и хармония в човека, се постига и възстановяване на фи­зическото тяло.

След като д-р Бах открил своеобразието на ключалките – различните типове човешки структури, той започнал да търси, за да намери ключовете за тях. В търсене на възможно най-естествени лечебни средства, д-р Бах се е обърнал към девствената природа. Там той открил принципа на себереализацията, който всяко растение, което се развива хармонично носи в себе си. В своето усъвършенстване, то демонстрира способността да преобразува вътрешния си закон и да го превръща в живот. Растението заема особено положение в природата – то се отличава от субстанциите и минералите по това, че носи в себе си органичен живот, а от животните по това, че не преживява невротични разстройства. Освен това, сред всички живи същества то притежава най-голяма сила на растеж и регенерация. Д-р Бах се е спрял на цветовете на растенията, тъй като по време на цъфтежа в тях се акумулира цялата енергия на растението. Той открива и напълно естествен метод за извличане на тази лечебна сила. Енергийните екстракти, добити от тях представляват воден извлек от цветовете на растенията, приготвен по хомеопатичен метод. Под въздействието на слънцето и процеса на комбиниране на четирите елемента, етеричния отпечатък на цвета се премества върху водата. Цветовете се отстраняват, а майчината тинктура се разрежда с първокачествено бренди в ролята на консервант. Така получените есенции носят послания и информация от девите на растенията. Всички те са заредени с хармонизиращи вибрации, допринасящи за възста­новяването на вътрешният ни баланс. Техните фини нематериални импулси буквално обливат личността ни с нежна енергия, като по този начин ни помагат да развием положителни мисли и емоции. Информацията, която ни предават стимулира силите ни за самолечение и възстановява естествената, присъща радост от Живота.

В човешката душа се съдържат всичките 38 душевни качества на цветовете от системата на д-р Бах. През медицинската си практика д-р Бах забелязал, че хората реагират различно на едно и също лечение и че характерът и емоционалната нагласа на пациентите е по-важна за оздравяването от лечението само на телесните симптоми. Въз основа на дългогодишните си наблюдения той разделил хората на 7 основни групи според характера и емоционалната и умствена нагласа:

За тези, които изпитват страх

Rock Rose /Скална роза/ – Ако страдате от панически атаки, изострено и парализиращо чувство на страх. Внезапно събуждане, причинено от кошмари. Възвръща спокойствието и дава сила в трудни ситуации.
Mimulus /Мимулус/ – Ако се имате ясни страхове, фобии (от високо, от тесни пространства и др.) или ако сте нервни, срамежливи, прекалено чувствителни. Подпомага възвръщането на смелостта и превъзмогването на страха, помага да се отпуснете пред околните.
Aspen /Трепетлика/ – Aко страдате от неясни страхове и тревожност, че “нещо лошо ще се случи” или изпадате в безпокойство по неопределена причина. Премахва тревожността и безпокойството и предизвиква чувство на облекчение пред лицето на непознатото.
Red chestnut /Червен кестен/ – Aко се тревожите прекалено много за хора, на които държите и губите спокойствието си, защото смятате, че ваш близък е в опасност. Освобождава от страхове и тревоги за хората, с които сме свързнани и помага за връщането на увереността в живота.
Cherry plum /Джанка/ – Ако се страхувате от загуба на самоконтрол в дадена ситуация или се страхувате, че полудявате и дори имате мисли, че от напрежение може да посегнете на живота и здравето си. Успокоява, установява вътрешен мир и здрав разм.

За тези, които страдат от несигурност

Cerato /Цератостигма/ – Ако Ви липсва самоувереност, ако се нуждаете винаги от чуждо одобрение или ако не се доверявате на собствената си интуиция. Помага по-ясно “да чувате” и по-смело да следвате “вътрешния си глас” и да не робувате на авторитети.
Scleranthus /Хрущялка/ – Ако имате дилема и се колебаете между две възможности или страдате от промени в настроението (от една крайност към друга: тъга/смях; свръхактивност/апатия; горещи/студени вълни и др.) или силно се влияете от промените във времето. Укрепва чувството за равновесие и улеснява вземането на решение.
Gentian /Тинтява/ – За тези, които страдат от депресия с установен характер (екзогенна депресия) или тези, които са непостоянни, с песимистична нагласа и лесно се обезсърчават. Помага за възвръщане на вярата и оптимизма. Укрепва увереностт в успяха.
Gorse /Прещип/ – За тези, които смятат, че нищо не е в състояние да им помогне и са загубили надежда. Възвръща надеждата и желанието да се намери решение.
Hornbeam /Габър/ – За хората, които са подтиснати от еднообразието на работната седмица, рутинните задължения и от липсата на предизвикателства. Възвръща интереса към живота и повдига тонуса и настроението, като ни изпълва с виталност.
Wild oat /Див овес/ – Ако страдате от липса на яснота кой е правилният за вас път в живота, ако ви липсва цел и посока. Помага да откриете призванието си в живота, да направите личен избор и да определите целите и приоритетите си.

За хора с недостатъчен интерес към заобикалящата действителност

Hornbeam /Габър/ – За хората, които са подтиснати от еднообразието на работната седмица, рутинните задължения и от липсата на предизвикателства. Възвръща виталността, дава сили за борба с апатията и желание за нещо ново.
Olive /маслина/ – Ако Вашата енергия е изчерпана поради стрес и се нуждаете както от психическо, така и от физическо възстановяване. Помага за ментално и физическо освежаване.
Clematis /Повет/ – За мечтатели и хора със замъглено съзнание, за тези които се чувстват унесени и желаят да се пробудят. Помага да се фокусираме и да бъдем по-ефективни, връща към реалността.
Mustard /Синап/ – Ако сте в период на депресия, подтиснатост и фатализъм без определена причина: всичко Ви се струва мрачно и нямате енергия. Възвръща светлината и позитивизма, подтиква към ново начало.
Wild rose /Шипка/ – Ако Ви липсва интерес, желание и страст към живота, което води до примирение, отпуснатост и неспособност да поемате нещата в свои ръце. Изпълва с чувство на радост и вкус към приключения.
White chestnut /Бял кестен/ – За тези които са превъзбудени от неразрешими, обсебващи мисли, които ги преследват и по време на сън. Установява спокойствие и пречиства съзнанието.
Honeysuckle /Орлови нокти/ – Ако имате склонност да живеете в миналото, обсебени от носталгия или мисли за това, което не сте успели да постигнете. Възстановява връзката с настоящето и помага да преминем напред, като преработим пълноценно миналото.

За тези, които са свръхчувствителни към външни влияния и идеи

Walnut /Орех/ – Ако се чувствате неспособни да се справите с промените и уязвими пред нови ситуации. Помага да се отървете от несигурния „товар” и да посрещнете непознатото.
Centaury /Червен кантарион/ – За тези, които са твърде мили, кротки и загрижени да служат на другите – твърде слаби и зависими. Възстановява самочувствието и способността за създаване на балансирани отношения.
Holly /Джел/ – Ако сте склонни към ревност, завист или негодувание или страдате от липса на щедрост към останалите. Създава чувство на обич и съчувствие.
Agrimony /Агримония/ – Нещо Ви мъчи или се чувствате „не на място”, но го криете зад „каменно лице”. Страдате, но настоявате, че всичко е наред. Помага да общувате с околните и да изразявате чувствата си по-лесно.

За тези, които изпитват самота

Impatiens /Слабонога/ – Aко сте нетърпеливи, раздразнителни от ограничения или от бавни хора, които Ви възпрепятсват по пътя към целта. Помага да възвърнете учтивостта, толерантността и прошката.
Heather /Калуна/ – Aко предпочитате да говорите преди всичко за себе си в компания или пред публика. Помага да се “отворите” за нуждите на другите. Възстановява спокойствието и близостта в отношенията.
Water violet /Водна виолетка/ – Aко сте твърде горди, резервирани, необщителни или се изолирате, поради неприязън към околните. Спомага отварянето към другите и тяхното приемане.

За всички, които страдат от потиснатост и отчаяние

Sweet chestnut /Сладък кестен/ – За тези, които страдат от непоносима болка или отчаяние, безнадежност, за слаби и лесно уязвими хора. Дава светлината, която прогонва мрака.
Pine /Бор/ – За тези, които са прекалено самокритични, системно поемат вината и се извиняват за неща, извън техния контрол. Освобождава от чувството на вина и подобрява ясната самооценка.
Elm /Бряст/ – Ако се чувствате затрупани от отговорности и неспособни да се справите с работата, подтиснати от чувство за неадекватност и некомпетентност. Дава сили за добро представяне и възвръща увереността.
Star of Bethlehem /Витлеемска звезда/ – За тези, които имат травма или мъка, които преживяват последствията от уплаха или внезапен инеочакван шок. Контролира и връща моралния комфорт, баланса и хармонията.
Willow /Върба/ – Ако сте неудовлетворени, огорчени и обидени, склонни към самосъжаление и убедени, че сте жертва на несправедливост. Помага да приемем ситуацията и да се справим със ставащото, възвръща опрощението.
Larch /Лиственица/ – За тези, които се чувстват малоценни, недостатъчно добри и се страхуват да направят каквото и да било, за да не се провалят. Възвръща добрата самооценка, самоувереността и помага в търсенето на нови пътища за постигане на целите.
Crab apple /Дива ябълка/ – За тези, които се чувстват омърсени и желаят да се пречистят. За тези, които дълго разсъждават върху маловажни подробности. Пречистващо лекарство. Помага да видим нещата в перспектива.
Oak /Дъб/ – Ако сте изтощени от дългата и тежка работа и не можете да си отдъхнете преди да постигнете целта си. Помага да признаете собствения си лимит и да вземете заслужена почивка.

За тези, които са прекалено загрижени за щастието на околните

Chicory /Цикория/ – За тези, които са егоистично и материалистично настроени, взискателни към околните. Ревниви на тема „кой съм аз” и „какво притежавам”. Събужда чувство на обич и загриженост към околните.
Vervain /Върбинка/ – За тези, които се стремят на всяка цена да наложат своите позиции на околните. Натрапват работата и възгледите си. Възвръща спокойствието и мира.
Vine /Лоза/ – За тиранични и груби личности, принуждаващи околните да действат против волята си, без да се притесняват за последствията. Стимулира желанието за диалог и по-фин подход.
Beech /Бук/ – За тези, които се държат нетолерантно, критично, дребнаво, арогантно и праволинейно. Подпомага толерантното отношение и придържане към добрите обноски в живота.
Rock water /Скална вода/ – За тези, които са склонни към себеотрицание, прекалено стриктни и налагат трудни правила на себе си и на останалите. Помага да разширим мирогледа си и да разберем и другите гледни точки.

Направи своя тест сега и поръчай индивидуалната си комбинация от Цветни есенции на д-р Бах!

Тест за възрастни

Определи най-подходящата индивидуална комбинация от Цветни есенции на д-р Бах за теб!

Тест за деца

Определи най-подходящата индивидуална комбинация от Цветни есенции на д-р Бах за твоето дете!

Направи си сам

своя персонализирана комбинация от Цветни есенции на д-р Бах. Вашата персонална хармония в бутилка!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Количка
Няма продукти в количката
Продължи с пазара
0