Как да изберем Цветни есенции

Как да изберем Цветни есенции

Често превъзбудата или удивлението, обземащо хората, след като за първи път прочетат за свойствата на Цветните есенции пораждат у тях желание на мига да изпият най-малко половината, защото силно се идентифицират с цветята. Човек не само може да разпознае себе си в цветята, но също така родителите си, приятелите си, роднините и децата си. Реакцията е често срещана и нормална. Тя разкрива една от красивите черти на есенциите, а именно тяхната простота!

Много са начините, по които да се подбере точната есенция или съчетание от есенции. Ако искате да научите как да избирате есенции за себе си, първо започнете със самоанализ, поставяйки ясно намерение за това, какво всъщност искате. Отделете си известно време да останете в тишина, седнете и напишете вашето намерение.

 

 

Попитайте себе си следните въпроси:

  • “Какво най-много искам в своя живот?”
  • От каква помощ се нуждая точно сега?
  • Какви емоции и мисли ми минават през главата?
  • Какви качества вътре в мен бих искал да засиля?
 

Отговорът на тези въпроси ще ви отведе до есенцията, която има най-голямо отношение към живота ви в момента. Можете да прочетете описанията на отделните есенции и да подберете онези, които отговарят най-точно на вашата ситуация или просто да изберете растението, към чийто цветове чувствате най-голямо влечение по снимките.

Опитайте се да се фокусирате върху една тема и не се опитвайте да разрешите всичко във вашия живот само с една комбинация от 25 есенции. Имате възможност да приемете моноесенция или комбинация от няколко цветя. Ограничете се с максимум 4-6 есенции. Обикновено действието е по-фино, по-силно, настъпва по-бързо и трае по-дълго, ако приемате по-малко есенции.

 


Предлагаме ви 5 метода, някои от които са интуитивни, които ще ви помогнат да направите лесен избор на есенции и чрез които да позволите на вашата интуиция да ви води към това, което е вярно за вас в този момент. Който и метод да изберете, ще забележите, че ако направите същото упражнение един месец по-късно, ще излязат други есенции и ще привлекат вниманието ви различни цветя, тъй като вие и вашата енергия се е променила и ще се нуждаете от нещо ново. Чрез приема на есенции, вие интегрирате тази енергия и качества във вашата система. Колкото по-често преминавате през този процес, ще ви става все по-лесно да избирате есенции за себе си. Добрите новини са, че дори и да вземете неправилна есенция нищо няма да се случи. Много е забавно да осъзнаете, че тези енергии от природата искат да работят с нас и наистина могат да ни помогнат да променим живота си. Бъдете любопитни, играйте и се нaслаждавайте на тези лечебни есенции от сърцето на природата!

Ако имате въпроси или все още се затруднявате с избора на есенции, прочетете секцията Често задавани въпроси /FAQ/ или вижте възможностите за индивидуални консултации с холистичен терапевт.

Австралийски цветни есенции

готови комбинации

Добре би било, ако започнете просто! Ако изборът от индивидуални есенции ви се струва труден, тогава започнете с една от 20-те готови комбинации. Тези формули са уникални блендове от цветя и са миксирани лично от създателя на Австралийските есенции Иън Уайт. Те са адресирани към разнообразни общи нужди, които са лесни за разпознаване и за употреба в ежедневни ситуации. Част от тях се предлагат и като спрей за аура за допълнителна подкрепа. Отговорете честно на следния въпрос: 
От какво най-много имам нужда в момента?

Първа помощ с Emergency essence

Изобилие с Abund Еssence

Спокойствие със Calm&Clear essence

Пречистване с Purifying Essence

Увереност с Confid essence

Енергия с Dynamis essence

Женски баланс с Woman essence

Подкрепа с Boost essence

Сексуалност със Sexuality essence

Електро защита с Electro essence

Взаимоотношения с Relationship essence

Грижа за себе си с Carers essence

Концентрация с Cognis essence

Духовност с Meditation essence

Творческа изява с Creative essence

Мъжка сила  с Men’s essence

Хидратация със Solaris essence

Промяна с Transition essence

Приятно пътуване с Travel essence

Подкрепа за моите деца с Adol essence

FAQ
 

Каталог по ключови думи

Най-бързо може да разгледате есенциите в нашия каталог и да прочетете техните свойства и лечебни качества. Той е организиран по азбучен ред и съдържа ключови думи за всяка цветна есенция, както и препратка към подробните описания на всички есенции, които в момента са налични на нашия уеб-сайт. Можете да прочетете повече за есенциите в това справочно ръководство. Използването на каталога, заедно с описанието на отделното цвете ще ви даде най-пълната представа за лечебните качества на всяка есенция. Когато намерите подходящите есенции, те наистина ще резонират с вас и може дори да възкликнете „Уау, аз наистина се нуждая от това цвете. Да, това съм аз!“

 

Тест за самопомощ с капки на Бах

Друг лесен начин за избор на есенции е специално разработения за вас тест, чрез който да определите до 7 бахови есенции, от които се нуждаете най-много в момента. Tози въпросник може да ви помогне да направите самоанализ на душевното си състояние и въз основа на това да подберете най-подходящата за вас комбинация от Цветни есенции на д-р Бах. Отговорете на всички 38 въпроса, като имате право на 12 от 12 отговора. След като получите резултатите прочетете характеристиките на всяко едно цвете по отделно. Запишете на лист есенциите, които желаете и поръчайте своята индивидуална комбинация тук. Може също да направите тест и за вашето дете.

 

Карти със снимки на цветята

Най-бързо може да разгледате есенциите в нашия каталог и да прочетете техните свойства и лечебни качества. Той е организиран по азбучен ред и съдържа ключови думи за всяка цветна есенция, както и препратка към подробните описания на всички есенции, които в момента са налични на нашия уеб-сайт. Можете да прочетете повече за есенциите в това справочно ръководство. Използването на каталога, заедно с описанието на отделното цвете ще ви даде най-пълната представа за лечебните качества на всяка есенция. Когато намерите подходящите есенции, те наистина ще резонират с вас и може дори да възкликнете „Уау, наистина се нуждая от това цвете!“

 

Интуитивен тест и махало

При този метод вие трябва да работите със списък на имената на есенциите или директно с бутилките от стоковия комплект. Задайте своето намерение, след което затворете очи за момент и притихнете в тишина няколко дъха. След като ги отворите, изтеглете една бутилка /листче/, която ще описва вашето намерение. Вижте какво усещате, виждате и чувате. Запишете есенциите, които създават във вас приятна емоция и направете с тях вашата индивидуална комбинация. Ако умеете да работите с махало, може  да попитате “Дали тази есенция е подходяща за вас сега?” и то да ви отговори с ДА/НЕ за всяка една есенция.

 

Количка
Няма продукти в количката
Продължи с пазара
0