Описание
Глутена е специфичен растителен протеин, който се съдържа в житните храни и произведените от зърно продукти. Между 1 и 2% от населението на земята има глутенова нетолерантност: организмът не възприема и не може да преработва тези протеини. Ако те попаднат в стомашно-чревния тракт на хора с глутенова непоносимост, може да се получат храносмилателни разстройства или по-сериозни здравословни проблеми, чието начало е възпаление на чревната лигавица и произтичащите от това смущения в организма. Поради тази причина тези овесени ядки са направени от овес, който е отгледан и преработен чрез контролирана безглутенова технология. Овесените ядки имат високо съдържание на разтворими фибри, които могат да помогнат за стабилизиране на нивата на кръвната захар, като консумацията им забавя храносмилането и удължаване процеса на усвояване на прости въглехидрати. Високият прием на фибри може да подпомогне функцията на червата, да улесни храносмилането, а и да намали холестерола в кръвта.