Описание
Какво прави оцет Лидия специален? • Оцета е непастьоризиран и естествен продукт. Не се използват никакви химикали, за да се ускори процеса, или да се промени външния вид на продукта. • Непастьоризиран и е буквално жив. Той е мътен, тъй като оцетната майка е в него. Непастьоризираният ябълков оцет има мощни здравословни качества. • Пастьоризираният оцет обикновено е бистър, което означава, че е загубил голяма част от тези качества. Това е оцета, който най-често и лесно намирате в големите супермаркети. • Ябълките за оцета се берат и обработват на място. • Използват се внимателно подбрана комбинация от ябълки. Днес, по-голямата част от производството на оцет се извършва главно с търговска цел и се произвежда от синтетична оцетна киселина. За съжаление, само 10% от производството на оцет в света са направени чрез биологичния метод, от които само малък процент е направен чрез традиционен бавен процес. Естественият процес на ферментация е много дълъг и много по-трудоемък от съвременните методи. Бавният процес произвежда плътен и богат на хранителни вещества оцет. Вкусът и ароматът, които характеризират бавно направеният оцет, не могат да бъдат намерени в масово разпространеният оцет.