Хранителна мая, Биония

Хранителна мая, Биония

6.50 лв.

  Хранителната мая на Engevita е инактивирана мая, силен източник на витамините от група В и най-вече на витамин В12. Богата на протеини от растителен произход, които съдържат всички незаменими аминокиселини и се усвояват лесно от човешкия организъм.  10г хранителна мая осигурява количество протеини колкото 20г месо.  Освен като източник на витамин В комплекс, хранителната мая се използва като подправка към салати, за направата на дресинги и сосове за паста, пица и други ястия. Хранителната мая е полезна алтернатива на сол и пармезан. Хранителна мая на люспи е 100% натурален продукт подходящ за пълноценно вегетарианско и веганско хранене.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

Хранителната мая носи т.нар. вкус умами – един от петте основни вкуса и от японски може да се преведе като приятен вкус. Той се определя като комбинация от познатите ни сладък, солен, кисел и горчив вкус. Умами е най-близък до соления вкус, но се улавя от съвсем различни вкусови рецептори. Фактът, че природата ни е дарила с вкусови рецептори, които специално да разпознават умами, е знак, че храните с този вкус са добри за нас. Според мнозина учени хората са развили сензорни възприятия за вкуса умами, защото той подсказва наличието на протеин. Така например вкусът умами в човешката кърма е 10 пъти по-силен от този в кравето мляко. С други думи, храните с вкус умами ни осигуряват градивни амино-киселини, които при малките деца подпомагат растежа, а при възрастните – обновителните процеси в организма! Други храни с естествен вкус умами са зрели сирена като пармезан, зрели домати, броколи, орехи, зелен грах, също както и костни бульони, различни водорасли, гъби шийтаке, ферментирал соев сос и др. За да овкусите ястията използвайте хранителна мая на люспи. Тя е вкусна инактивирана мая (не съдържа живи микроорганизми). Приятният ù вкус я прави подходяща за директна консумация във вида, в който е, както и като допълваща съставка разтворима във вода, мляко, сокове, екстракти от плодове и зеленчуци. Тя може да бъде прибавена към всяка храна, за да подчертаете вкуса й. Поръсете я върху супи, салати, готвени ястия, зърнени закуски, пуканки, спагети, пица или картофени ястия след термичната им обработка. При супите, сосовете и пюретата има сгъстяващ ефект. Освен вкус хранителната мая ще добави и ценни витамини и минерали в чинията ви. Тя е богат природен източник на така необходимите на тялото витамини от група В: В₁₂, В₉ (Фолиева киселина), В₁, В₂, В₃, В₅, В₆, В₇ и съдържа органични минерали като цинк, калций, желязо, магнезий и др. Витамин В₁₂ е сред най-често срещаните дефицити в човешкия организъм. Той има съществена роля за здравето на сърдечно-съдовата система, нервната система, производството на червени кръвни телца. Витамин В₁₂ изпълва с енергия, подпомага концентрацията, паметта и равновесието.