Chicory /Цикория/

12.00 лв.42.00 лв.

бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 30мл
бутилка концентрат 30мл
готова за прием бутилка
готова за прием бутилка
Изчистване

Цикорията е разклонено растение, което вирее в чакълести почви и по открити поляни. Цъфти с искрящо сини цветове, които се отварят едновременно във формата на звезда. Те са много чувствителни и увяхват веднага след брането.

Според д-р Бах, Цикория е “за онези, които са много загрижени за нуждите на другите. Склонни са да прекаляват в обгрижването на деца, близки, приятели, винаги намират нещо, което да оправят. Те все са заети да поправят това, което смятат за грешно и това им носи удовлетворение. Желаят тези, за които се грижат, да са близо до тях.”

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

От изискваща любов … до безусловна любов с Цветни есенции на д-р Бах

Личността Цикория се стреми да манипулира и да прави другите зависими. Убе­дена е, че не е достатъчно оценена и обичана. Тя е мила и услужлива, със силно разбито чувство за семейство. Тя винаги е готова да помогне, често загърбвайки собствените си нужди и наистина се грижи за семейс­твото си. Тъй като изобщо не понася самота­та, желае да вижда около себе си хората, които обича. Нейната непрекъсната грижа за щасти­ето и доброто на другите всъщност не е любов към тях, а чист егоизъм. Помощта, която пред­лага не е безусловна, защото в замяна иска благодарност. С това се опитва да направи околните зависими и да ги държи в обсега на влиянието си. Често им натяква какво е напра­вила за тях, за да може да упражнява морален натиск.

В отрицателното й състояние тези качества са изкривени и обърнати егоистично към самия себе си. Често типът Цикория налага на другите соб­ствените си действия и лесно се обижда, ако не бъде приета помощта му. Той със задоволство дава съвети и с готовност се бърка в работите на другите, използвайки бла­горазположението и чувството за дълг на тези хора. Ако собствените му вече пораснали деца, вземат самостоятелно реше­ние, той се обижда до смърт и се сърди дълго време, тъй като се чувства пренебрегнат. Типът Цикория не показва открито желанието си за власт, както например прави Лозата, а предпочита да действа по дипломатичен на­чин. Неговата тактика понякога е така успеш­на, че другият наистина приема решението за най-подходящо.

Всеки един от нас поне веднъж в живота си е изживявал състоянието Цикория: „Аз му изпратих подарък за рождения ден, а от него получих само поздравителна картичка”. Основният проблем тук е страха му, че не е обичан истински. Нерядко в основата на това състояние е липсата на любов в детство­то. Често този субект е бил принуден да поеме отговорност за себе си и по-малките си братя, жертвайки собствените си детски нужди. В това състояние на вътрешна празнота човекът не е в състояние нито да даде, нито да получи любов. Той страда от несигурност и безброй страхове да не загуби някого или нещо. Ако, въпреки емоционалния дефицит, се активират чувства, те обезателно са с характер на инвестиция: “Обичам те само ако”.

Обикновено поведението Цикория бива отна­сяно към жените, но всъщност е типично и за мъжете. Характерът Цикория с готовност се разпорежда със собственическа гордост с чув­ствата и живота на хората от семейството. Бащата Цикория винаги е готов да бъде полезен и дори налага на семейството си своите жес­тове на щедрост. Тежко му на този, който не ги приеме с благодарност!

Д-р Бах нарича Цикория състояние на „нуждаещата се майка”, която не може да разбере, че истинската любов е да оставиш човека да бъде самия себе си и да може да избира. Този индивид страда от най-различни болес­ти, благодарение на които получава грижите на близките си. Най-предпочитани са болести­те, които предизвикват съчувствие като сър­дечните заболявания. Всички болести, които не реагират на предписаната им терапия, навеждат на мисълта за състоянието Цикория, тъй като индивидът има повече полза от болестта и не иска да се излекува. Типът Цикория се разболява и когато другите реагират срещу волята му в ситуации като развод, деца, поемащи по собствения си път и т. н. Цикория се оказва полезно и при лечение на деца, които капризничат, ласкаят или прибяг­ват до изнудване, за да са в центъра на вниманието. ­

Цикория е свързанa с положителното състоя­ние на алтруистичната любов и майчинството.

Състав и начин на употреба

Вибрационен разтвор от Chicorium intybus, съдържащ бренди като естествен консервант.

Приготвяне на бутилки за дозиране: Поставете 3 капки от стоковата есенция в бутилка с капкомер от 15 ml до 30 ml, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Приготвяне на комбинирани есенции: Поставете 3 капки от всяка стокова есенция, която сте избрали в бутилка с капкомер от 15 до 30 мл, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Лесно за употреба: приемат се по 4 капки под езика, 4 пъти на ден.

Съхранявайте бутилката на хладно и сухо място. 

Забележка: ако не се консервира в алкохол, ще има много по-кратък срок на годност от около 2-3 седмици, в зависимост от количеството на използвания консервант. В такъв случай се препоръчва да съхранявате дозиращата бутилка в хладилника и да избягвате да докосвате стъклената част на капкомера, за да я поддържате чиста.

Положителен потенциал

  • Архетипът на майката
  • Закрила и защита на другите
  • Даване без очакване на компенсация
  • Самостоятелност без да зависиш от други
  • Уважение към свободата на другите
  • Черпя любов от божествения източник и свободно я споделям с другите.
  • Живея в безусловна и универсална любов.
  • Приет съм в света като живо същество.
  • Аз давам безусловно на целия свят.