Elm /Бряст/

12.00 лв.42.00 лв.

бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 30мл
бутилка концентрат 30мл
готова за прием бутилка
готова за прием бутилка
Изчистване

Брястът цъфти между февруари и април в гори и по склонове. Малките многобройни цветове се отварят преди разлистването.

Според д-р Бах, Бряст е за “онези, които си вършат работата, следват призванието на живота си и се надяват да постигнат нещо значимо, често пъти в полза на човечеството. Понякога може да имат периоди на депресия, когато чувстват, че задачата, която са си поставили, е твърде трудна и непосилна за едно човешко същество.”

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

От криза на себеоценката … до вътрешна увереност с Цветни есенции на д-р Бах

Състоянието Бряст се проявява в определен момент, когато човек черпи много от собствените си сили. Тогава той се чувства свръхнатоварен и вярва, че няма да се справи. Отрицателното състояние на есенцията може да бъде определено като моментна слабост в живота на силния човек. То е ха­рактерно за способните и енергични хора, ко­ито не се плашат от трудности. Те запретват ръкави и работят, докато издържи тялото им. Усилието кара засегнатата личност да вижда погрешно проблемите си. Състоянието винаги е временно, но околните изпадат в несигурност и виждат непобедимия си герой малък и слаб.

Субектът Бряст често притежава вроден алтруизъм, който го кара да поема голяма, обичай­но зареждаща го с енергия отговорност. Тази личност се идентифицира напълно с отговор­ностите си заради доброто на окръжаващите. За съжаление понякога забравя, че е човек с лични нужди и физически ограничения. Умората в тази личност се проявява, когато съвпаднат натоварването в работата и спадът във физическата й енергия, например в началото на ме­нопаузата или в някоя негативна фаза на биори­тъма. Тази слабост води до временна загуба на доверие в себе си.

Под въздействието на ситуация, която изис­ква твърде много, човекът губи вяра в себе си само за кратък период, докато типът Лиственица се съмнява непрекъснато в качествата си. Състоянието Бряст е алармен сигнал, който подканва да не се отива твърде далеч при приемане на все по-големи натоварвания и отговорности. В най-крайните случаи се стига и до колапс на циркулационната система. Пси­хическото състояние се изразява със симптоми като нервни преглъщания, проблеми с концентрацията, нервност, проблеми в кръво­обращението и неочаквани припадъци. Бряст е подходящото цвете не само за мени­джъра, натоварен с много задачи, но и за сту­дента, който спи само по пет часа по време на сесия. Особено голяма полза от периодичното приемане на тази есенция ще имат жените, тъй като в днешно време изискванията към тях са особено високи, а умората и депресията са винаги нащрек.

При приемането на Бряст човек се отърсва от страха си, че няма да се справи. Така се връща към действителността и отново възстановява способността си да вижда под правилен ъгъл собствените си способности. В Англия енерги­ята на цветето Бряст много точно е наречена „психологическа ароматична сол”, защото възвръща жизнеността в момент на слабост.

Положителното състояние Бряст е свързано с отговорността към себе си и собствените нужди.

Състав и начин на употреба

Вибрационен разтвор от Ulmus procera, съдържащ бренди като естествен консервант.

Приготвяне на бутилки за дозиране: Поставете 3 капки от стоковата есенция в бутилка с капкомер от 15 ml до 30 ml, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Приготвяне на комбинирани есенции: Поставете 3 капки от всяка стокова есенция, която сте избрали в бутилка с капкомер от 15 до 30 мл, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Лесно за употреба: приемат се по 4 капки под езика, 4 пъти на ден.

Съхранявайте бутилката на хладно и сухо място. 

Забележка: ако не се консервира в алкохол, ще има много по-кратък срок на годност от около 2-3 седмици, в зависимост от количеството на използвания консервант. В такъв случай се препоръчва да съхранявате дозиращата бутилка в хладилника и да избягвате да докосвате стъклената част на капкомера, за да я поддържате чиста.

Положителен потенциал

  • Самоувереност
  • Лидерски способности
  • Имам вяра в своите способности.
  • Способност да владея ситуациите
  • Вяра, че помощта ще дойде в точния момент
  • Винаги получавам помощта, от която се нуждая.
  • Аз съм способен да поема своите отговорности.
  • Правя най-доброто в трудни ситуации и никога не се обезкуражавам.