Honeysuckle /Орлови нокти/

12.00 лв.42.00 лв.

бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 30мл
бутилка концентрат 30мл
готова за прием бутилка
готова за прием бутилка
Изчистване

Приятно ухаещо, пълзящо растение, което расте на края на гората или по поляните. Цветовете му, червени отвън и бели отвътре, се оцветяват в жълто при опрашването. Цъфти между юли и август.

Според д-р Бах, Орловите нокти е за “онези, които живеят предимно в миналото, свързано с време на голямо щастие или със спомени за загубен приятел, или с амбиции, които са останали неосъществени. Те не очакват по-нататъшно щастие като това, което са имали.”

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

От тогава … до сега с Цветни есенции на д-р Бах

Типът Орлов нокът е завладян от носталгия по миналото, непрестанно съжалява за отминалите възможности и отказва да живее в настоящето. Тъй като настоящето не му предлага нищо, той се отдава на спомените си, които може би са били щастливи. И точно в това е проблемът. Човекът, който се нуждае от тази есенция, често се стреми да идеализира мина­лото, без да си спомня за неговите отрицател­ни моменти.

В отрицателното състояние Орлов нокът човек остава вкопчен в мина­лото и с това се изолира от течащия около него живот. Личността игнорира основния принцип за непрекъснатото развитие, където всичко тече и се променя. Той претендира, че може да контролира собственото си развитие най-вече в сферата на чувствата. Например вдо­вицата, която поддържа непроменен кабинета на мъжа си дълги години след смъртта му, е типичен пример за състоянието Орлов нокът. Също така и човек, който сменя града си и стра­да от носталгия по всичко оставено в минало­то. Тези индивиди се крият в миналото си, за да не трябва да се конфронтират с трудното настояще. Случва се, че този, който избира да живее в миналото, го прави не защото е бил истински щастлив, а защото миналото е нещо сигурно и му дава сигурност, а настоящето и бъдещето се изживяват почти като заплаха.

Негативното състояние Орлов нокът се проявява в следните ситуации: при преместване, при загуба на любим човек, когато вече порасналите деца си отиват от вкъщи, при раздялата с партньор, след пенсиониране или на смъртно легло. Есенцията е подходяща и когато изпитваме съжаление по изгубените възможности и нереализирани надежди: „ако бях приел онази работа”, „ако бях се омъжила за онзи човек”. Носталгията и съпътстващите я на физи­ческо ниво проблеми бързо изчезват с приема­нето на есенцията Орлов нокът.

При позитивното състояние Орлов нокът връз­ката с истината за собственото минало се възстановява. Човек е в състояние да пренесе в настоящето поуките от миналото и да продължи напред. Обикновено негативното състояние Орлов нокът се развива за продължителен период от време, но понякога може да се окаже за кратко, както при децата. Орлов нокът помага на децата, страдащи от носталгия по време на летен лагер и в колеж, като улеснява вписването им в обкръжаващата ги среда.

Положителният потенциал на Орлов нокът е свързан със способността за трансформация и приемане на промяната.

Състав и начин на употреба

Вибрационен разтвор от Lonicera caprifolium, съдържащ бренди като естествен консервант.

Приготвяне на бутилки за дозиране: Поставете 3 капки от стоковата есенция в бутилка с капкомер от 15 ml до 30 ml, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Приготвяне на комбинирани есенции: Поставете 3 капки от всяка стокова есенция, която сте избрали в бутилка с капкомер от 15 до 30 мл, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Лесно за употреба: приемат се по 4 капки под езика, 4 пъти на ден.

Съхранявайте бутилката на хладно и сухо място. 

Забележка: ако не се консервира в алкохол, ще има много по-кратък срок на годност от около 2-3 седмици, в зависимост от количеството на използвания консервант. В такъв случай се препоръчва да съхранявате дозиращата бутилка в хладилника и да избягвате да докосвате стъклената част на капкомера, за да я поддържате чиста.

Положителен потенциал

  • Трансформация и свобода.
  • Способност да живея в настоящия момент.
  • Възможност да уча от минали грешки.
  • Свобода в живота от оковите на миналото.
  • Способност да се откажеш от това, което много си обичал.
  • Всичко е в мен, тук и сега.
  • В пълнотата, в която се намирам няма за какво да тъгувам.
  • Трансформирам богатството на миналото в светлина и осветявам настоящето.
  • Моя дух живее във физическото настояще.
  • Аз съм осъзнат за настоящето и за потока на времето.