Комбуча лайф бъз

3.20 лв.

  Комбуча Лайф Бъз е класически комбуча чай, в който по време на варенето добавяме бъз и жасмин. Дифузията се прави за много кратко време, за да не се промени коренно добре познатия комбуча вкус. В тази напитка зеленият чай среща сладък бъз, навяващ спомени от детството и нежен повей на жасмин.Българската народна медицина определя бъза, като най-силната българска билка. Той оказва благоприятно влияние върху нервната система, стомашно-чревния тракт и метаболизма. Комбуча Лайф Бъз е невероятна напитка, комбинираща екзотиката на изтока с българските традиции. Препоръчваме да консумирате Комбуча Лайф Бъз охладена до около 10-12 градуса. Вкуси здравето!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

Комбуча е свежа и здравословна напитка, която се приготвя от култивирана чаена гъба Kомбуча и зелен или черен чай. След естествен и сложен процес, през който Kомбуча културата преработва чаения разтвор, се получава една прекрасна, жива напитка, богата на естествени аминокиселини, пробиотици, дрожди и витамини. Готовата напитка Комбуча има интересен, сладко-кисел и много освежаващ вкус, който ще накара вкусовите ви рецептори да я търсят отново и отново. По време на процеса се създава лека, естествена газировка, която допълнително гъделичка сетивата ви. Освен с неповторимия си вкус, напитката се е доказала през вековете с множеството си здравословни ползи. Високото съдържание на В-витамини, пробиотици и ензими правят консумацията на Комбуча прекрасен начин за подобряване на храносмилането. Една чаша след или по време на храна е най-добрия начин да се освободите от чувството на тежест.  Комбуча е нещо повече от просто една напитка. Уникалният й аромат носи наслада, а естествената и газировка гъделичка гърлото, напомняйки, че нещо магическо се случва. Корените на Комбуча идват от далечни векове. През 250 г. пр. Христа хората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я „елексир на безсмъртието”. Няколко века по-късно в Русия, тя била известна като „чаен квас”, в Австрия я наричали Комбухер, а в Америка – Комбуча, но на много хора била позната просто, като „гъбата от Манджурия”. Независимо къде ще я срещнете, името й може да се преведе като „чудотворната гъба”, а Комбуча в превод от японски език, означава чай (ча) от водорасли (комбу). Според формула, която се предава от поколение на поколение, напитката ферментира, за да се създаде естествено газиран еликсир, предназначен за тонус детоксикация. Опитайте и ще откриете разликата!

Марка: Kombucha Life