Ксилитол, брезова захар, 500гр.

19.00 лв.

[dt_sc_fancy_ul style=”tick” variation=”red”] натурална алтернатива на захарта извлечен от растителен произход – бреза и бук  веган, без лактоза и глутен с нисък гликемичен индекс – 8,5 40% по-малко калории подходяща за диабетици изглежда и подслажда като захар за здравословно хранене и диети [/dt_sc_fancy_ul]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

Ксилитолът е 5-въглероден полиол или наречен още “захарен алкохол”, който се произвежда чрез хидролизиране на ксиланемицелулозната част от бреза и други твърди дървесни видове (бук), за да се получи D-ксилоза. D-ксилозата се превръща в ксилитол чрез каталитично хидрогениране. Ксилитолът се пречиства чрез кристализация до чистота над 99%. Човешкото тяло също така произвежда 5-15г ксилитол на ден по време на нормалния метаболизъм на въглехидратите. Суровината е дървесна маса, получена от възобновяеми гори.  Подходящ за диабетици: Ксилитолът е с нисък гликемичен индекс. Той се метаболизира независимо от инсулина. След прием на ксилитол, реакциите на кръвната глюкоза и серумния инсулин са значително по-ниски, сравнено след прием на глюкоза или захароза. Тези фактори правят ксилитола подходящ подсладител за използване при диетични или въглехидратно-контролирани диети.