Леща червена, био

4.50 лв.

  Червената леща (Lens esculenta) е от семейство Бобови и нейната история датира отпреди хиляди години на териториите на днешна Турция и Сирия. Нейната отличителна характеристика е по-високото й съдържание на белтъчини, което я прави популярна сред вегани и вегетарианци. Лещата съдържа много полезни вещества, сред които фолиева киселина, желязо, бета каротин, тиамин, калций,магнезий, витамини РР и В, мед, цинк, хром, йод, натрий и фосфор. Тази комбинация определя ключовата й роля в растежа, изграждането, възстановяването и поддържането на тъканите в кръвните, кожните, костните и мускулните клетки. Предимството на червената леща е, че е по-крехка и се сварява много по-бързо от традиционната кафява – за около 10-15 минути. 100гр. сварена червена леща покрива 45% от дневните нужди на организма от фолиева киселина, без която организмът не може да обновява клетките.  Тя е отличен източник на желязо, както и на антиоксиданти, подобни на тези, които се съдържат в зеления чай и червеното вино. Благоприятно повлиява функцията на нервната, сърдечно-съдовата и имунната система. Съвместима е с хранителния режим при диабет. 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Марка: Био класа