Масло от авокадо Extra Virgin, Alexandria

В момента този артикул не е наличен.

[dt_sc_fancy_ul style=”rounded-tick” variation=”green”] Универсална мазнина  – авокадовото масло е с една от най-високите точки на димене сред растителните мазнини. Поради това с него можете да приготвите абсолютно всичко.  Естествен имуностимулант – изключително богато на витамини и антиоксиданти.  Без консерванти и добавки – извлича се чрез процес на студено пресоване, който гарантира 100% чист продукт с отлично качество.  100% натурално – за маслото се използват само най-добрите плодове от Хас авокадо, отглеждани в екологично чисти райони на Мексико. Произведено по традиционен метод на студено пресоване, запазващ всички полезни свойства на семената. [/dt_sc_fancy_ul]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

Авокадото е често определяно като една от най-здравословните храни в света, тъй като плодът му е изключително богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които са необходими за изграждането на един здрав организъм. Прецизният процес на извличане чрез студено пресоване не позволява загубата на хранителни вещества от плода и качествата му се пренасят в отделеното масло. Авокадовото олио притежава една от най-високите точки на димене сред растителните мазнини, а именно 249 °C. Това го прави изключително подходящ избор при готвене на висока температура. С него спокойно може да се пържи, пече, сотира и маринова, защото мазнината не се окислява, не загаря и не образува липидни радикали. Поради тази причина авокадовото масло се счита за най-доброто растително масло сред диетолози и гурме готвачи, и може да измести употребата на кокосовото масло.  Авокадовото олио съдържа: [green-flower] Високи нива на мононенаситени мастни киселини, фитостероли и олеинова киселина,  които поддържат висока влажност в епидермиса и водят до по-здравословен тонус на кожата. Също така, те подпомагат намаляването на нивата на LDL /лошият/ холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания. Наличието на Oмега-3 мастни киселини в олиото е от съществено значение за нашето здраве, тъй като те не се произвеждат от организма. Този вид полиненаситени мастни киселини намалява риска от възпаления, висок холестерол, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет, депресия и артрит. Богато на мастноразтворимите витамини А, D, Е и К. Според някои изследвания витамин Е намалява потециалния риск от повишено кръвно налягане, болестта на Алцхаймер и някои видове рак. Също така високото съдържание на тези антиоксиданти защитава нашите клетки от свободните радикали. Богато на магнезий, който е основен участник в изграждането на костите на човешкото тяло, намалява мигрената и предотвратява появата на диабет от II тип, както и помага да се справяме по-лесно със стреса в натовареното ежедневие. Най-високата концентрация на бета-ситостерол от всички масла го прави полезно за мъжете, поради способността му да блокира ензима 5-алфа-редуктаза, който преобразува тестостерона в дихидротестостерон, което води до проблеми с простатата и косопад. Съдържа и полихидрокси-мастни алкохоли, които имат антивъзпалително действие. Съдържа повече калий от банана, който е известен с високото си съдържание на минерала. Има богато съдържание на лутеин, който е важен антиоксидант и може да предотврати свързаната с възрастта дегенерация на макулата в очите. [/green-flower]