Mimulus /Мимулус/

12.00 лв.42.00 лв.

бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 30мл
бутилка концентрат 30мл
готова за прием бутилка
готова за прием бутилка
Изчистване

Мимулус е високо около 30см растение, заселило се в Англия от Северна Америка. Вирее покрай реки, потоци и на други влажни места, с големи жълти единични цветове.

Според д-р Бах, есенцията е за “страх от светски неща: болест, болка, злополуки, бедност, от тъмно, от самота, от лош късмет. Страховете от ежедневния живот. Тези хора тихо и скришом понасят своя страх, не говорят свободно за него пред другите.”

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

От страх от света … до доверие в света с Цветни есенции на д-р Бах

Индивидът Мимулус е срамежлив и несигурен, изключително чувствителен и лес­но се плаши. Този много притесните­лен и несигурен човек се бои от всичко, което го заобикаля, и категорично отказва да се конфронтира със света. Нещата, които предизвикват неговата прекалена чувствителност са толкова много, че на заобикалящите го никак не им е лесно да се съобразяват с него.

В отрицателно­то състояние човек изпитва огромни страхове и притеснения, които често са много инфан­тилни. Индивидът в състояние Мимулус страда от конкретни страхове като например от асансьо­р, от височини, от тъмно, от животни, от болести, от самота и др. Тъй като той е много чувствителен към всякакви външни стимули като силни шумове, ярки светлини, невъзпи­тани думи, студ и караници, животът му е много труден. Без да иска той често кара другите да му робуват, принуждавайки ги да се съобразяват с неговите страхове и свръхчувствителност.

В негативното състояние Мимулус човек има проблеми с големи маси хора. Неговият праг на поносимият е много по-нисък от този на заобикалящите го и не понася суматоха. Типът Мимулус се разболява, когато е подложен на прекален натиск. Тогава той страда от главоболие, болки в корема и проблеми в пикочния мехур. Такива хора се опитват много да се щадят и поради прекалената си предпаз­ливост забавят процеса на излекуването си. Прекалената чувствителност на характера Мимулус го кара да се изчервява и да пелтечи, когато се намира в компания. Той често става жертва на нервност, не говори много, често има потни ръце или получава сърцебиене.

Цветната есенция Мимулус е лек, от който всички можем временно да се нуждаем. Той е подходящ, когато ни обзема страх от зъболе­кар, от самолетен полет, от смъртта, от болест или от изпит. Тя е идеалното разре­шение за преодоляване на всички фобии на съв­ремието. При приемането й човек намира пътя да се освободи от страховете и безпо­койствата си и да осъзнае добре същността си. Той осъзнава, че страхът е душевен проблем и може да се премахне само с духовни лекове.

Под въздействието на тази есенция индивидът престава да е жертва на страховитите запла­хи и започва да гледа по-спокойно и реалистич­но на живота. Той преодолява тревогите бла­годарение на чувството си за хумор и на спо­собността си за разбиране. Благодарение на това цвете личността се възвръща към достоен начин на съществуване. Често индивида Мимулус се нуждае и от есенцията Лиственица, затова много често в терапевтичната практика те се приемат заедно. Мимулус също така се оказва много полезен и при току-що родени бебета, които страдат от травмата на раждането. Те често са нервни и уплашени се вкопчват в майките си.

Положителното състояние Мимулус е свърза­но със смелостта и доверието.

Състав и начин на употреба

Вибрационен разтвор от Mimulus guttatus, съдържащ бренди като естествен консервант.

Приготвяне на бутилки за дозиране: Поставете 3 капки от стоковата есенция в бутилка с капкомер от 15 ml до 30 ml, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Приготвяне на комбинирани есенции: Поставете 3 капки от всяка стокова есенция, която сте избрали в бутилка с капкомер от 15 до 30 мл, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Лесно за употреба: приемат се по 4 капки под езика, 4 пъти на ден.

Съхранявайте бутилката на хладно и сухо място. 

Забележка: ако не се консервира в алкохол, ще има много по-кратък срок на годност от около 2-3 седмици, в зависимост от количеството на използвания консервант. В такъв случай се препоръчва да съхранявате дозиращата бутилка в хладилника и да избягвате да докосвате стъклената част на капкомера, за да я поддържате чиста.

Положителен потенциал

  • Кураж и доверие
  • Разтваряне на тревожността
  • Освобождаване от фантома на страха
  • Излъчвам любов и действам с вътрешна сила.
  • Разпознавам всеки проблем като възможност за израстване.
  • Вселената е безопасно място.
  • Намирам кураж вътре в себе си, за да се придвижвам през новите препятствия.
  • Приемам проявленията на света и отварям себе си в увереност и безопасност.