Аз съм Евгения и ще ви разкажа как открих силата в себе си и смелостта да последвам призива на душата си, за да тръгна по пътя на свободата и да изляза от черупката на собствените си ограничения.

От 2012г живея в Благоевград, но съм родом от Габрово. Първата ми голяма мечта от ученичка, беше да нося униформа. Осъществявих я, завършвайки висшето си образование в Академията на МВР със специалност „Пожарна и аварийна безопасност“. Професията на пожарникар обаче, много бързо се оказа тясна за всички останали търсения, които имах от дете, и за цялото творчество, което носех в себе си. В продължение на 10г. все повече давах гласност на интересите си, свързани с теми като Здравословно хранене, Холистична медицина, Енергийно лечение, Астрология, Бахова терапия, Австралийски цветя и др.

Интересът ми към холистичните терапии се зароди още от дете. Имах тефтер, в който обичах да преписвам рецепти за лечение. Истинската ми любов се разгръщаше с всяка прочетена книга и с всеки опит, който придобивах след нея. Вдъхновена от него, аз продължих да следвам всички практики, които ме докосваха през годините, и винаги оставах възхитена от възможностите за самолечение, които всеки един жив организъм притежава. На 20 г. аз вече имах изграден за себе си работещ механизъм за самолечение и самопомощ. Развих в себе си силна вяра в мъдростта на тялото и постулата на Хипократ: „Преди всичко не вреди“. Така от болнаво дете, лекувано с антибиотици, “хванах руля в ръце и станах капитан на собствения си “кораб”. С времето осъзнах, че докато съм осъществявала детската си мечта, съм се подготвяла за мисията ми в живота. Тя дойде с усещането, че все още има липсваща частица от “пъзела”. Последваха няколко години  на обучение по Хомеопатия, Бахови капки, Австралийски Цветя, Астрология и Психобиология. Междувременно преминах множество семинари и курсове, някои от които са работа с полето на Акашовите записи, Енергийна психология и Махатма енергията. През периода на обучение се задълбочи вярата ми, че за да помагаш на хората, първо трябва да излекуваш себе си и вниманието ми беше изцяло насочено навътре.

12г. след званието „лейтенант“ се роди и материалната реализация на целия ми опит под формата на Холистичен био магазин „Здрависимо“.

За мен това не е изпълнена мечта, а призвание и мисия на душата!

 

До ден днешен ми задават въпроса как се реших да напусна и да се отдам на едно несигурно бъдеще на ново за мен място. Отговарям философски, че “единственото сигурно нещо в живота е непрекъснатата промяна“. Тази максима явно ме е водила през годините, защото макар и на „сигурна“ работа, аз нямах „сигурно“ място в живота. Със съпруга ми, който е от Благоевград, се запознахме още в Академията на МВР. Скоро след това завършихме и започнахме работа „по разпределение“. Живяхме в много и различни градове, все на около 100 км разстояние един от друг. Така се гонихме в продължение на 5 г., дори след като имахме вече дете. Най-накрая се събрахме в моя роден град Габрово, където си построихме къща близо до пожарната. Така, след 7 г., вече със сигурна работа и дом, едно негативно събитие в живота ни показа каква голяма сила съдържа. Смъртта на бащата на съпруга ми беше поводът да се преместим в Благоевград и моят повод за напускане на пожарната. Решението ми беше плод на двегодишно предварително плануване и бе подпомогнато от действието на Цветните капки на д-р Бах.

Тогава за първи път усетих призива на сърцето си и що е то Мисия на Душата!

 

Моята среща с Цветните есенции

Няма да забравя деня в който това се случи – любов от пръв поглед с „Енциклопедията на Цветята на д-р Бах“, която ме викаше от рафта на книжарницата. Скоро след това закупих и целия комплект Цветни есенции, без да имам представа за какво ще го ползвам. Първата ми реална среща с тях беше месец след това със Спасителната смес /Resue Remedy/ на д-р Бах.

Започнах да приемам Спасителната смес /Resue Remedy/ ден преди раждането на втората ми дъщеря. Поводът за това беше не страхът от предстоящото раждане, а страхът от предизвикването на изкуствено такова, тъй като бяха минали 10 дни след термина. Комбинацията се оказа “вълшебната отвара” за раждане, която ме направи спокойна, уверена и силна, за да посрещна предстоящите промени. Тя стана и чудесен дар за бебето, което с лекота посрещна света, засука и заспа. Капките на д-р Бах помогнаха и на мъжа ми, който бе до мен по време на раждането,  да усети чудото, наречено живот, което най-често остава незабелязано поради напрежението и страха. Това бе първата ми среща с капките, която наистина за мен бе вълнуваща. Сега, като се връщам назад си давам сметка, че преносването на бебето с 10 дни е един своеобразен преход в моето развитие. От термина 14.09 /празник на пожарната, и аз като действащ служител на пожарната тогава/ до 24.09 /празник на д-р Бах и Цветните есенции, и сегашното ми аз, като бахов терапевт/. 

Следващият преломен момент, в който цветята на д-р Бах ми помогнаха, бе да открия своето призвание. Много преди да взема решението за смяна на работата, аз усещах, че имам важна мисия в живота. Усещането, че имаш призвание, не е същото като да го намериш и последваш. Много хора имат силна интуиция, на която обаче никога не се доверяват. Така потенциалите им остават неразкрити. Цветните есенции правят така, че “неразцъфналият клон да се разлисти”, даряват увереност и сила, и помагат на загубената душа да намери пътя си. Благодарение на комбинацията Открий мисията си разбрах, че  това е моят път и че тази любов не е мимолетна, а е част от плана на душата ми. 

Цветята ме направиха по-осъзната за вътрешните ми модели, които са истинската ни пречка в живота. Когато човек започне да наблюдава себе си и да бъде осъзнат за делата си, едва тогава разбира какво всъщност в живота му не е наред. След като навлязоха в живота ми, капките на д-р Бах станаха неразделна част от моето ежедневие. 

Цветните есенции помогнаха на цялото ми семейство да се справи с прехода на 2012г, който при нас беше доста драматично изразен. Скока в квантовото съзнание, на материално ниво се оказа скок от сигурна работа и дом в родния ми град, в едно неясно бъдеще, което вече има очертания и се нарича „Здрависимо“. Те дадоха мир, спокойствие и сила на моята свекърва, която успя да се справи с предизвикателството на раздялата и да намери нов смисъл за живот, след загубата на нейния съпруг.  

4г след моята промяна, дойде ред и на съпруга ми Петър, който също последва сърцето си – напусна държавната работа и длъжност, която беше тясна за неговата душа. Последва призива на Меркурий – покровителя на търговците и в съчетание с нежната му рибешка душа, разцъфна зад щанда, изпълвайки сърцето си с общуване, любов и грижа към хората.

През всички тези години, Цветните есенции са били наш верен съюзник и неразделна част от нашето ежедневие. През всички тези години съм свидетел как благодарение на Цветните есенции хората се справят в трудни за тях моменти и как живота им се променя.

Все още получаваме „критики“ от хора, намиращи се на друго ниво на еволюцията, които смятат, че сме луди, а лечението с Цветни есенции е “плацебо”. На тях искам да кажа, че може би са прави, защото всеки има своята истина. Може би в това да следваш пътя на сърцето си се изисква малко „лудост“ и може би наистина „човекът е своето плацебо“. И въпреки това, че егото им го отрича, аз знам, че някъде дълбоко в себе си те вярват.

Защото най-истинските неща са невидими за очите, а Цветните есенции са едно от тях. Те се усещат със сърцето и душата!