Olive /Маслина/

12.00 лв.42.00 лв.

бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 30мл
бутилка концентрат 30мл
готова за прием бутилка
готова за прием бутилка
Изчистване

Във всяко съцветие на средиземноморското вечнозелено маслинено дърво има от 20 до 30 едва различими бели цвята. Цъфти според местоположението на което се намира.

Според д-р Бах, Маслината е за “онези, които са имали голямо умствено или физическо страдание и са толкова изтощени и изхабени, че чувстват липсата на всякаква сила за каквото и да е усилие. Ежедневието за тях е тежък труд, без удоволствие.”

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

От изтощение … до вътрешно обновяване с Цветни есенции на д-р Бах

Индивидът Маслина е човек, намиращ се на края на физическите и психическите си сили. В този момент от живота си той е така изтощен, че дори всекидневните задължения не са по силите му. Единственото за което си мечтае е да бъде оставен на мира и само да спи. След години на неправилно хранене, липса на сън, усилия да се поддържа вече фали­ралия брак, грижи за болен роднина или извър­шване на допълнителна работа след дългия работен ден сериозна част от енергията е вече изразходвана. При всеки от тези случаи се навлиза в отри­цателното състояние Маслина и индивидът „декла­рира”, че не желае и не е в състояние да се помръдне за каквото и да било. На емоционално ниво не е способен да реагира на никакви сти­мули и дори не може изобщо да концентрира вниманието си върху нищо. Ако пред този човек изникне нещо ново, което при други обстоятел­ства би го зарадвало, то в настоящия момент предизвиква у него само ужас. Той не е в състо­яние да понесе и най-малката промяна.

В негативното състояние Маслина е важно да се обръща внимание на физическото състояние на индивида. Тъй като енергията не тече добре, започва да се проявява забавяне на функциите на организма: намалява количеството на кисло­род в кръвта, забавя се функционирането на бъбреците, увеличава се токсичността на бак­териалната флора и т. н. Душевното състоя­нието Маслина трябва да бъде изследвано и леку­вано и на физическо ниво.

Есенцията е от голяма помощ при физически болести, тъй като тонизира тялото и душата. При приемането на тази цветна есенция личността си дава сметка, че може да се спра­вя със стреса чрез собствените си сили. Тя започва да създава впечатление у другите, че притежава огромен резерв от енергия, дока­то всъщност е станала по-гъвкава в различните ситуации, които изискват влагането й. От друга страна, индивидът е развил увереност, че необходимите му сили непрекъснато текат към него в моментите, в които се нуждае от тях.

Понякога след приемането на есенцията се проявява неконтролируема нужда от сън, която е важно да бъде удовлетворена. Обновлението на личността в този момент е придружено от физическо възстановяване. Благодарение на Маслина огромната душевна умора, закотвила се здраво в съзнанието от дълго време, се разто­пява. Лекът Маслина възстановява изгубената енергия на организма. Това цвете се предписва при тежки болести, защото заздравява имунната система. То е много полезно като съпътстващ лек при анорексия, тъй като възстановява изтощено­то от липса на храна тяло.

Положителното състояние Маслина е свързано с обновлението, възстановяването на силите и установяването на нов ред в живота на инди­вида.

Състав и начин на употреба

Вибрационен разтвор от Olea europea, съдържащ бренди като естествен консервант.

Приготвяне на бутилки за дозиране: Поставете 3 капки от стоковата есенция в бутилка с капкомер от 15 ml до 30 ml, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Приготвяне на комбинирани есенции: Поставете 3 капки от всяка стокова есенция, която сте избрали в бутилка с капкомер от 15 до 30 мл, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Лесно за употреба: приемат се по 4 капки под езика, 4 пъти на ден.

Съхранявайте бутилката на хладно и сухо място. 

Забележка: ако не се консервира в алкохол, ще има много по-кратък срок на годност от около 2-3 седмици, в зависимост от количеството на използвания консервант. В такъв случай се препоръчва да съхранявате дозиращата бутилка в хладилника и да избягвате да докосвате стъклената част на капкомера, за да я поддържате чиста.

Положителен потенциал

  • Обновление и вътрешен мир
  • Жизненост и сила
  • Осъзнаване на собствените си граници
  • Регенерация от духовния източник
  • Чувствам ума и тялото си събудени за живот.
  • Аз съм отпочинал и бодър, с нова сила.
  • Свързвам се с космическата енергия и й позволявам да тече през мен.
  • Намирам сила за възстановяване вътре в мен.
  • Живея в непрекъснат процес на мир.