Ядки овесени фини, био

В момента този артикул не е наличен.

  Овесените ядки са известни източници на ценните омега-мастни киселини и фибри. Те представляват мощен съюзник в борбата с “лошия” холестерол и наднорменото тегло, подобряват функционирането на храносмилателната система. Те съдържат всичките съставни части на зърното: зародиш, вътрешна част и обвивка (трици).

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

Овесените ядки са отличен източник на витамини от групата В, витамин А, витамин Е и витамин D. Не можем да не споменем и наличието на минерал като калций, който защитава тялото ни от развитие на остеопороза. Изобилието на желязо стимулира подхранването на тъканите с кислород, а цинкът в овесените ядки играе ключова роля за функционирането на инсулина. Друго свойство на овесените ядки се дължи на високото съдържание на протеини. То достига до 25 %, повече отколкото в друга зърнена храна и е в концентрация, подобна на тази в млякото, месото и яйцата.  Овесените ядки съдържат 6 от 8 есенциални аминокиселини: изолевцин, левцин, лизин, метионин и фенилаланин. Всички те подпомагат процеса на нормализиране на нивото на холестерола в кръвта и стимулират черния дроб да произвежда повече лецитин. Той изпълнява важната задача да прочиства организма от тежките метали.  Бетаглюканите са друг нутриен, който присъства в състава на овесените ядки. Той абсорбира холестерола и жлъчните киселини от червата. По този начин тези вредни вещества не могат да навредят на тялото. Тази зърнена храна съдържа изобилие от фибри, които регулират работата на чревната система и намаляват нивото на лошия холестерол в кръвта.  [darkbrown-flower] Регулират храносмилателната система Редуцират нивото на лошия холестерол в кръвта Контролират нивото на кръвната захар Регенерират тъканите Предпазват от рак Поддържат ни сити Богати са на калций Полезни са за кожата Подпомагат процеса на отслабване Съдържат витамини от групата В Полезни са за щитовидната жлеза [/darkbrown-flower]

Марка: Био свят