Овесени трици, био

2.50 лв.

  Трици от биологично култивирана овес, богати на растителни фибри и омега-3 мастни киселини, спомагащи за подобряване обмяната на веществата и за понижаване нивото на холестерола в организма. Употреба: за директна консумация, като добавка към салати, сосове, супи, хляб, кисело мляко, мюсли или сирена. Подходящи за обогатяване на хляб и хлебни изделия.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

Въпреки че съдържат почти еднакъв брой калории и мазнини, овесените ядки и овесените трици имат някои основни разлики. От гледна точка на протеин и фибри, овесените трици несъмнено съдържат повече и от двете, но от гледна точка на наличието на други хранителни вещества триците отстъпват. Това е така, защото зърното е било отстранено, за да останат само овесените трици (обвивката) и по този начин се губят хранителни вещества, които първоначално присъстват в пълнозърнестия овес. Овесените ядки се считат за цяла храна, докато триците само за част от овеса. Въпреки че и двата продукта произхождат от пълнозърнест овес, в крайна сметка се превръщат в различни продукти като преминат през определени процеси. Овесените трици трябва да се ползват с повишено внимание при малки деца и възрастни хора, поради високото им съдържание на фибри и възможността да дразнят стомашно-чревния тракт.

Марка: Био класа