Pine /Бор/

12.00 лв.42.00 лв.

бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 30мл
бутилка концентрат 30мл
готова за прием бутилка
готова за прием бутилка
Изчистване

Борът е високо до 30м дърво, което расте в горите и по полетата с песъчлива почва. Мъжките и женските цветове са покрити с жълт цветен прашец.

Според д-р Бах, есенцията е за “онези, които се обвиняват. Дори когато постигат успехи, те си мислят, че са могли и по-добре и никога не са доволни от усилията или резултатите си. Те са трудолюбиви и дълбоко страдат от погрешките, които си приписват. Понякога някои грешки се дължат на другиго, но дори тогава те поемат отговорност.”

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

От отричане на себе си … до себеуважение с Цветни есенции на д-р Бах

Човекът, който се нуждае от Бор, се чувства непрекъснато виновен. Той страда от прекалено и неоправдано чувство за вина, твърде самокритичен е и му липсва смелост. При всяка ситу­ация той открива причина да се чувства вино­вен и дори когато е постигнал някакъв успех се обвинява, защото е можел да се справи и по-добре. Ако го порицаят, той се измъчва с упреци към самия себе си, а ако го похвалят – не е в състояние да приеме похвалата.

В негативното състояние индивидът подценява себе си, вследствие на неоправдано чувство за вина. Той винаги е убеден, че може да се справи по-добре и подхранва в себе си усещането, че е длъжен за нещо или на някого. Списъкът на негативните самооценки на Бор включва в себе си всякакви нюанси: от самокри­тика, че не е отговорил достатъчно любезно на поздрава на съседката, през чувството за вина, че яде месо, към архетипната концепция за вина, свързана с първородния грях. Заедно с Джел, Бор е едно от негативните душевни състояния с дълбоки корени в човешката натура.

Личността Бор среща трудности при при­емането на подаръци, защото мисли, че не ги заслужава. Тя никога не е доволна от себе си и насочва агресивността си винаги навътре. Това чувство за вина в много случаи парализира човека и той не е способен да се впуска в нови начинания. Вследствие на това той се чувства винаги жертва и тогава се самонаказва, като избира партньор, който превръща живота му в ад или поема отговорността за чужди вини. Детето Бор обикновено е изкупителната жертва на целия клас и се оставя да бъде наказано без да протестира, дори вината изобщо да не е негова.

В случай на индивид със силни черти Бор често цялата жизнена енергия е парализирана от чувството за вина, като вследствие от това организмът е твърде уморен и е накрая на силите си. В негативното състояние той изис­ква повече от себе си, отколкото от другите и никога не е напълно удовлетворен от резулта­тите. Друга негова характеристика е, че си приписва вината за грешките на другите, бидейки убеден, че поло­вината от вината е негова. Извинява се за всичко, а понякога поради простия факт, че съществува. Може би, защото дълбоко в себе си не вярва, че заслужава да живее.

С приемането на цветната есенция Бор човек се освобождава най-накрая от оковите за фалшивото чувство за вина. Счита се, че Бор е един от най-големите подаръци, които Едуард Бах ни е направил. Благодарение на позитивния му потенциал, човек тръгва по дългия път на опознаване на себе си и възвръща собстве­ното си уважение. Бор е важна есенция за решаване на проб­леми, свързани с насилието или с прекъсване на бременността. Важно е да се отбележи, че човек, който досега е понасял всичко, дори безогледно да го използват, изведнъж се възпротивява и показва собствена воля благодарение на тази есенция. В първия момент изглежда, че той се е проме­нил в негативна посока. Той обаче трябва да поддържа новото си поведение на себеуважение и да убеди обкръжаващите го, че това е естес­твеното и нормално държане на личността.

Положителното състояние Бор е свързано с приемането на собствената си личност.

Състав и начин на употреба

Вибрационен разтвор от Pinus sylvestris, съдържащ бренди като естествен консервант.

Приготвяне на бутилки за дозиране: Поставете 3 капки от стоковата есенция в бутилка с капкомер от 15 ml до 30 ml, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Приготвяне на комбинирани есенции: Поставете 3 капки от всяка стокова есенция, която сте избрали в бутилка с капкомер от 15 до 30 мл, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Лесно за употреба: приемат се по 4 капки под езика, 4 пъти на ден.

Съхранявайте бутилката на хладно и сухо място. 

Забележка: ако не се консервира в алкохол, ще има много по-кратък срок на годност от около 2-3 седмици, в зависимост от количеството на използвания консервант. В такъв случай се препоръчва да съхранявате дозиращата бутилка в хладилника и да избягвате да докосвате стъклената част на капкомера, за да я поддържате чиста.

Положителен потенциал

  • Опрощение и състрадание
  • Приемане и покаяние
  • Разтваряне на вината
  • Отказ от угризения
  • Поемане на отговорност в подходяща мярка
  • Приемане на грешките като житейски урок
  • Аз приемам себе си.
  • Аз се обичам и си прощавам.
  • Живея в божествено опрощение и приемам моите грешки като израз на живота по духовния път.
  • Разтварям моето чувство за вина със светлината на любовта.