Цветните есенции са подходящи за приемане от всеки един човек, готов да чуе гласа на сърцето си и това, което има да му каже неговата душа. Те са за всеки, който е готов да заживее в хармония, здраве и любов. С тяхна помощ ние разбираме кои са грешните умствени модели, които водят до проявлението на болестта, а това е пътя към истинското изцеление. Болестта по мнението на д-р Бах “не е нито отмъстителна, нито жестока, а по-скоро е средство, чрез което нашата душа си служи, за да покаже грешките ни. След като се освободим от тях, ние отново ще стъпим на пътя на истината и светлината, който никога не би трябвало да изоставяме”. С възстановяването на душевното равновесие и хармония в човека, се постига и възстановяване на физическото тяло.

 

Цветните есенции могат да се употребяват в многобройни житейски ситуации:

 • в критични периоди, свързани с промяна: бременност, раждане, кърмене, тръгване на градина и училище, пубертет, кандидатстване в учебно заведение, явяване на изпити, избор на кариера, смяна на дом, започване на нова работа, създаване на семейство, пенсиониране и др.
 • при негативни емоционални състояния, свързани със: стрес, страхове и фобии, чувство на несигурност, комплекс за малоценност, самотност, прекалена чувствителност, отчаяние, тъга и меланхолия, апатия и депресия, безпокойство, безсъние, преяждане, умствена и физическа умора, ревност, избухливост, гняв, напрежение, пристрастяване, поведенчески разстройства, невроза и психоза, натрапливи мисли, безпокойство, тикове  и др.
 • при нужда от по-добра адаптация при: липса на естествена приятелска среда, затруднено общуване, изоставане в развитието, проблемни отношения в работата и семейството, хиперактивност и нетърпение, пристрастяване към различни вещества, разсеяност и липса на концентрация, и др.
 • при преживяни душевни травми, като: раздяла или загуба на близки, криза в семейството, уволнение или провал в бизнеса, развод, малтретиране, катастрофа, уплаха и др.
 • по време на възстановителен период след: химио и лъчетерапия, операция, дълго залежаване, рехабилитация, престой в болница, електромагнитно и рентгеново лъчение, изчистване на тялото от тежки метали и радиация, продължителна диета и др.
 • като спомагателно лечение при хронични физически болести: различни кожни обриви – невродермит, псориазис, дерматит, алергии, сенна хрема, акне, астма, проблеми с кръвното налягане и стомашно-чревния тракт,  световъртежи и замайване, и др.
 • в начален стадий на остри вирусни заболявания: хрема, кашлица, бронхит, настинка, главоболие, повръщане и разстройство, и др. Цветята рехармонизират и подсилват имунната система, за да има достатъчно сили, за да се справи с вируса.
 • при нужда от себеусъвършенстване и себеразвитие: за преодоляване на дълбоко заседнали във вас емоционални конфликти, освобождаване от погрешни мисловни нагласи и вярвания, отблокиране на отдавна заровени емоционални травми.
 • разгръщане на пълния личностен потенциал: развиване на креативността, интуицията и духовността, активиране на положителни качества като смелост, любов,  увереност, самочувствие, радост; придобиване на решителност и бързо мислене.
 • предпазване от изгаряния, топлинен удар и слънчеви алергии
 • подпомагане на излизането от “burned out” синдрома: пролетна и хронична умора, енергийно изчерпване, сънливост, липса на концентрация.
 • пречистване от негативни енергийни влияния: освобождаване на задържаната отрицателна психическа енергия, защита на аурата, изчистване на пространството
 • облекчаване на оплакванията на жените: по време на менструация и менопауза, топли вълни, ПМС, балансиране на женските полови хормони, хидратиране на матката и тялото, репродуктивни проблеми, подновяване на интереса към партньора при изхабени връзки, страх от интимност и неспособност да се наслаждаваш на любовния акт, липса на либидо, фригидност.
 • балансират, хармонизират и подпомагат функциите на жлезите с вътрешна секреция: (щитовидна жлеза, надбъбречна жлеза, панкреaс, хипофиза), при тиреоидит на Хашимото, хипофункция на щитовидната жлеза,  метаболитен синдром и др.

Припознахте ли се в горните състояния? Не чакайте!