Тиреодит на Хашимото: Първопричината, Изабела Уенц

Тиреодит на Хашимото: Първопричината, Изабела Уенц

20.00 лв.

Изабела Уенц, доктор по фармация, FASCP, е фармацевт, пациент с Хашимото и пионер в областта на промените в начина на живот, необходими при тиреоидит на Хашимото. Тя обобщава три години проучвания в книгата си „Тиреоидит на Хашимото: промени в начина на живот за откриване и отстраняване на първопричината”. Д-р Уенц живее в Чикаго, Илинойс, заедно със съпруга си Майкъл и работи като фармацевт, отговарящ за безопасното изписване на медикаменти.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

Тиреоидитът на Хашимото не е просто хипотиреоидизъм. Повечето пациенти с хашимото страдат от киселинен рефлукс, недостиг на хранителни вещества, анемия, чревна пропускливост, чувствителност към храни, проблеми с венците и хипогликемия в допълнение към „типичните” симптоми на хипофункция на щитовидната жлеза като напълняване, непоносимост към студ, косопад, умора и запек.  Тялото се оказва заклещено в един порочен цикъл от претоварване на имунната система, недостатъчност на надбъбречните жлези, чревна дисбиоза, нарушено храносмилане, възпаление и аномалии в освобождаването на тиреоидни хормони. Този кръговрат се самоподдържа и ще продължи да причинява нови и нови симптоми, докато не се намеси външен фактор, който да го прекъсне.  Промените в начина на живот, описани в тази книга, целят да прекъснат този цикъл на части. Започваме с най-простите модификации, като отстраняваме причинителите, и продължаваме с поправяне на другите нарушени системи, за да върнем равновесието и да позволим на тялото да се възстанови.  “Изабела Уенц е един от специалистите в световен мащаб, които са като хора-институции по проблемите на хашимото и са посветили живота си на разчупване на кода на това заболяване – какво го причинява и как да се справим с него. Тя ни учи да се самоанализираме, да се самонаблюдаваме, а това е изключително важно умение, което веднъж развито, помага в бъдеще на всеки човек. От нас, като общество, зависи и това трудът на д-р Уенц да достигне до повече лекари, специалисти ендокринолози, защото те имат отношение към храненето при различните симптоматики и много от тях търсят такава информация.“ – Надя Петрова, нутрициолог и автор на книги за здравословно хранене