Vervain /Върбинка/

12.00 лв.42.00 лв.

бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 10мл
бутилка концентрат 30мл
бутилка концентрат 30мл
готова за прием бутилка
готова за прием бутилка
Изчистване

Върбинката е високо до 60см право растение с малки лилави цветове, което расте порай пътеки на гола и суха почва.

Според д-р Бах, Върбинката е “за онези с фиксирани принципи и идеи, които са уверени, че те са правилни, и много рядко се променят. Имат голямо желание да наложат на всички около себе си своето виждане за живота. Имат силна воля и голям кураж, когато са убедени в нещата, които искат да проповядват. В болест ще се борят дълго, след като мнозина други са се отказали.”

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

От спасител на света … до факлоносец с Цветни есенции на д-р Бах

Типът Върбинка е изпълнен с ентусиазъм идеалист. Той иска да сподели с другите идеите и убежденията си и затова се опитва да ги предизвиква на бурни дискусии. Ако не успее, той е разочарован и потиснат и измисля нови аргументи, за да може да ги убеди поне при следващия разговор. Непрекъснатото усилие да ги присъедини към идеите си често се превръ­ща във фобия, която го води до пълно изразход­ване на силите. В стремежа си да убеди други­те, индивидът Върбинка минава всяка граница, ставайки фанатичен, непреклонен и догмати­чен. Той често се впуска в нескончаеми диску­сии, които преминават в спорове, защото не е готов да се откаже от предубежденията си, а иска да ги наложи. Този индивид се чувства като избран от съдбата, за да образова другите. Тази негова мисия е уморителна за обкръжаващите го и те го отбягват.

Типът Върбинка иска да извае другите по начин, който той счита за най-добър. Бидейки убеден, че е абсолютно прав, той задушава другите с ентусиазма си и е готов на всичко, за да ги убеди да поддържат неговите идеи или да се посветят на неговата кауза. Субектът Върбинка гори от вътрешен огън в името на някаква положителна идея, която обаче го е обсебила дотам, че той не може да намери мира, докато не обедини всички в името на тази идея. Вследствие на прекаления разход на енергия на този човек във времето му се налага да плати много солена сметка. Той става напрег­нат и нервен и реагира раздразнено, когато нещата не вървят според неговия план. Това го кара да се заема още по-усърдно с достигане на целите си и така той изисква все повече от самия себе си. През целия ден той не е способен да си даде нито минута отдих, а нощем спи съвсем малко.

Индивидът Върбинка определено надценява жизнените си сили и поврежда здра­вето си. Именно затова по него често се лепят всякакви вируси, защото организмът му няма повече имунна защита. В негативното състояние, личност­та е толкова напрегната, че не би могла да се отпусне физически, дори и ако го желае много. Лесно може да се улови напрежението в нейни­те мускули от прекалената мимика и от склонността й да извършва физическа дейност с прекален разход на енергия. Индивидът със силни черти Върбинка пилее енергията си навън и обратно на Скална вода иска да принуди другите да мислят като него. Той е един революционер на духа, който не си дава сметка за усложненията, които предиз­виква след себе си. Такъв човек не умее да мълчи и е готов да иде и на смърт, за да защити идеите си. Той като че ли иска да демонстрира нещо на самия себе си или да премине определена грани­ца.

Физическите последствия от непрекъснато­то умствено пренапрежение се изразяват в такива симптоми като мускулно напрежение, високо кръвно налягане, спазми и колики, стрес, нервни тикове и вътрешно безпокойство. Чес­то тези хора страдат и от проблеми в щито­видната жлеза. Индивидът в негативното състояние Върбинка трябва да се научи, че предоставената му енер­гия не трябва да бъде разхищавана. Това изисква той да се грижи за тялото си, вместо да го унищожава. Освен това трябва да разбере, че е много по-убедителен, когато той самият оли­цетворява идеите си вместо да се опитва да ги налага на другите.

Цветната есенция Върбинка помага на лич­ността да управлява безпокойството си и да използва енергията си без прекалено вълнение, а с любов. Благодарение на нея личността  се отваря, вече може да изслушва другите и да модифицира собствената си гледна точка, ако реши, че е необходимо. Тя започва да мисли ма­щабно и успява без усилия да предава на други­те вътрешния си огън и да ги ентусиазира. Цветната есенция Върбинка се е оказва по­лезна и в ситуации, при които се изисква сила на волята, защото колкото по-спокоен и отпуснат е човек спрямо собствените си проекти, толкова по-лесно успява да ги реализира.

Положителното състояние Върбинка е свърза­но с ентусиазма и желанието да се прокарат определени идеали в обществото.

Състав и начин на употреба

Вибрационен разтвор от Verbena officinalis, съдържащ бренди като естествен консервант.

Приготвяне на бутилки за дозиране: Поставете 3 капки от стоковата есенция в бутилка с капкомер от 15 ml до 30 ml, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Приготвяне на комбинирани есенции: Поставете 3 капки от всяка стокова есенция, която сте избрали в бутилка с капкомер от 15 до 30 мл, пълна с 1/3 бренди и 2/3 пречистена или изворна вода.

Лесно за употреба: приемат се по 4 капки под езика, 4 пъти на ден.

Съхранявайте бутилката на хладно и сухо място. 

Забележка: ако не се консервира в алкохол, ще има много по-кратък срок на годност от около 2-3 седмици, в зависимост от количеството на използвания консервант. В такъв случай се препоръчва да съхранявате дозиращата бутилка в хладилника и да избягвате да докосвате стъклената част на капкомера, за да я поддържате чиста.

Положителен потенциал

 • Проявявам способност да слушам
 • Имам възможност да бъда себе си
 • Изпитвам респект към чувствата и мнението на другите
 • Хармония между личните желания и тези на света
 • Приемам ритъма на живота
 • Обвързвам се с енергията на любовта
 • Способност да приемаш личното пространство на другите
 • Чувствам се отворен към света, балансиран и отпуснат.
 • Разбирам различните пътища на всеки човек.
 • Изразявам моята воля като желание да уважавам другите.
 • Адаптирам себе си в хармония със света.
 • Моята ментална ригидност се разтапя в ритмичния поток на съществуванието.