Захар палмова, био

5.60 лв.

  Палмовата захар е препоръчителна за хора с предпоставки за диабет, затлъстяване и болести свързани с метаболитни синдроми. Тя е богата на калий, цинк, желязо и витаминиB1, B2, B3 и B6. Един здравословен източник, който може да ни направи живота по-сладък.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Описание

Палмовата захар е естествен подсладител под форма на кристали, с изключително нисък гликемичен индекс. Тя се разтваря, разтапя се и вкуса и е почти като на захарта, но е естествена и нерафинирана. Извлича се от цветовете на кокосовите палми като се събира старателно цветния нектар от тях. Този нектар след това се изсушава по естествен начин и се образуват кафяви кристали – богати на витамини и минерали, хранителни вещества, към които спадат калий, цинк, желязо и витаминиB1, B2, B3 и B6. За разлика от бялата захар тя не се рафинира и не се избелва. Именно това запазва всичките и хранителни вещества в нея. Това е много рядко срещано при подсладителите, защото повечето биват подлагани на обработка и пречистване. Дори стевията, когато бъде правена на бяла пудра бива рафинирана. Палмовата захар съдържа много малко калории, които се абсорбират от кръвта със забележително бавно темпо в сравнение с рафинираната захар. Това е изключително полезно за хора с инсулинова резистентност и проблемна кръвна захар. Палмовата захар е изключителна храна с изненадващо нисък гликемичен индекс – 35. За сравнение този на меда е между 55- 60, а на бялата захар – 105.

Марка: Dragon Superfoods